Popular Post
Recent Post

Sunday, April 20, 2008

Landslagsspelare på bänken



I AIK:s tre första matcher i Damallsvenskan har en av de nya spelarna från Australien, Kate Gill, startat på bänken. I den senaste matchen mot KIF Örebro kom Kate inte ens in. Samtidigt har Kate Gill tagits ut att representera Australien i två landskamper mot USA runt måndsskiftet april/maj.

Lite förvånande då Lisa De Vanna, som startat årets damallsvenska med 4 mål på de tre första matcherna, inte tagits ut.

Är den australiske förbundskaptenen Tom Sermanni uppdaterad på spelarnas form/status ?

Eller är Kate Gill bättre än hon har fått tillfälle att visa i AIK ?



Tränaren Benny Persson, tillsammans med Patric Jildefalk, har naturligtvis mycket bättre underlag för sina beslut att låta andra än Kate Gill starta eller komma in.




Hittills har ju Emma Lundh startat tillsammans med Lisa De Vanna och i senaste matchen var det en annan landslagmeriterad forward, Annica Sjölund, som ersatte Emma Lundh.




I de två tidigare matcherna, mot Umeå och DIF fick Kate tillsammans drygt en halvtimmes speltid och i träningsmatcherna innan, mot Duisburg, i Tyskland och mot Bälinge byttes Kate ut mot Annica Sjölund.





Den direkta anledningen till att Benny Persson/Patric Jildefalk valt att låta Kate börja på bänken vet jag inte. Om hon ligger efter i träningen eller om det helt enkelt är så att Emma Lundh, som gjort bra ifrån sig i alla tre matcherna, känns som ett bättre kompement till Lisa De Vanna ? Men det ska bli väldigt intressant både att se hur Benny/Patric väljer att matcha in Kate i laget och hur det blir med landslagsspel i USA för henne.

Och hur kommer de att utnyttja Annica Sjölund under säsongen ? Annica med 13 landskamper för Finland.

Hur som helst ser det mycket intressant ut för AIK inför fortsättningen av Damallsvenskan med två landslagsforward, Kate Gill och Annica Sjölund, på bänken och ändå lyckats bra hittills med en knapp förlust mot Umeå, oavgjort mot DIF och säker seger mot KIF Örebro.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...