Popular Post
Recent Post

Friday, March 6, 2009

Några nya möten i mars

Under veckan som gått blev det möten med några nya människor. Till att börja med tog jag några bilder av den "gamla" fotbollsstjärnan Tina Nordlund som nu har sadlat om och jobbar som Yogainstruktör. Ett intressant möte då Tina genom sina egna erfarenheter har stora möjligheter att hjälpa andra att hitta de verktyg som man kan behöva både inom idrotten och i " det vanliga" livet utanför.
Hennes berättelse kommer i nästa nummer av Fotbollsmagasinet Marta.




Dagen efter var det träningsmatch för ett kombinerat AIK/Väsby-lag mot Enköpings SK på det mörka Skytteholm. Att ta spelbilder under dessa mörka kvällar är nästan omöjligt och jag hade redan bestämt att inte ens försöka. Men då AIK hade några nya spelare i laget blev det några bilder på dessa. Efter Tomi Maanojas olyckliga skada i mathen mot Assyriska hade AIK snabbt hittat en ny andremålvakt, bakom Daniel Örlund, i grannklubben Vasalund. Milos Petkovic som tillsammans med målvaktstränaren Lee Baxter bildade målvaktspar i matchen. Roligt för Milos att få hålla nollan i premiären och dessutom göra ett par kvalificerade räddningar när AIK vann med 3-0.

Den andre nye på planen var Toni Koskela som tränar med AIK under veckan och nu fick chansen att visa upp sig i en match. Toni, som spelat för Molde i två säsonger, har inte spelat en match på nästan 5 månader och jag tror att han ska bedömas lite efter det. Av det jag såg, en halvlek, gjorde han inte bort sig, men det är upp till ledarstaben att värdera hans styrkor mot de befintliga. Men det var kanske inte det som tränastaben fr v Andreas Alm, Chrsietr Swärd, Mikael Stahre och Lee Baxter funderade över vid pausvilan.
Under pausvilan presenterades också AIK:s nye juniortränare Jeppe Mauritzson på innerplan och han har ett tungt arv att förvalta då det under lång tid varit närmst självklart med AIK:s Juniorer i spelet om JSM. Under de nya tider som råder är det också ett mer uttalat mål att slussa unga talanger vidare från juniorleden via Väsby och till AIK . Så Jeppe behöver all lycka till som publiken bjöd på.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...